Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@18:57:04 GMT

بررسی طرح مقام سازی مسجد جامع تسوج

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۳۳۳۷

بررسی طرح مقام سازی مسجد جامع تسوج

ایسنا/آذربایجان شرقی طرح مقام سازی و مرمت مسجد جامع کهن تسوج با حضور مسئولان شهری و استانی برگزار شد.

علیرضا قوچی، معاون اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در این جلسه‌ که  مرمت، مقاوم‌سازی و محوطه‌سازی مسجد جامع کهن تسوج و مباحث ترک برداری و شل شدن پایه‌های ضلع شرقی مسجد جامع مورد بررسی قرار گرفت، با اذعان بر این‌که تسوج تنها شهری در استان است که بدون آنکه مرکز شهرستان باشد دارای بافت تاریخی مصوب است، افزود: مسجد جامع تسوج همانند برلیان بوده و تنها مسجد دوره ایلخانی است که در سطح استان یا شاید در ایران سر پا ایستاده و کاملا دست نخورده باقیمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، مرمت مسجد جامع تسوج رو از اولویت‌های سازمان در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد.

رضا طوسی، مدیر کل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری آذربایجان شرقی نیز با اشاره هندسی بودن شکل مسجد و بی‌نظیری آن در دنیا، بیان کرد: قرار گرفتن حمام تاریخی و بازار بزرگ بر شانه‌های مسجد بر شکوه و اهمیت قدمت آن زیبایی خاصی داده است و وجود درخت چنار تنومند که جز آثار ثبت شده است نیز نشان از  قدمت بسیار بالای مسجد دارد.

وی افزود: امید است با مرمت و مقاوم‌سازی مسجد جامع و آزادسازی فضاها و معابر اطراف و تکمیل زنجیره محور تاریخی حمام و مسجد و بازار شاهد یک مجموعه کامل گردشگری در استان و ایران عزیز باشیم. شهرستان شبستر با توجه به پتاسیل‌های گردشگری شهر تسوج و سایر شهرهای شهرستان، می‌تواند به قطب گردشگری استان و کشور تبدیل شود.

آخوندی، معاون دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز گفت: همان طوری که انسان در بیماری به پزشک نیاز دارد، این بناها هم به متخصص نیاز دارند با این تفاوت که انسان با شرح حال خود در تشخیص بیماری و درمان به پزشک کمک می‌کند در بناهای تاریخی باید بررسی‌های همه جانبه و آزمایشات متعدد انجام گیرد تا زوایای آن مشخص و اقدامات بهینه انجام شود.

وی افزود: نباید به مرمت بناها فقط دید جزئی و مقطعی داشت و باید نگاه اساسی و همه جانبه به مسئله داشته باشیم و این‌که چطور برنامه‌ریزی کنیم که بتوانیم این میراث ارزشمند را حفظ کنیم.

دکتر نجف قراچورلو، رئیس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به پتانسیل‌های پژوهشی و تخصصی پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: در کنار توجه به مرمت و مقاوم‌سازی این بنای مهم تاریخی باید سایر مولفه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به منظور احیای و توسعه گردشگری شهر و منطقه در نظر گرفته شود و پژوهشکده آماده هرگونه همکاری در بازآفرینی و مرمت بناهای تاریخی و فرهنگی شهر تسوج است. 

حجت‌الاسلام بجانی، امام جمعه تسوج نیز اظهار کرد: مسجد جامع تسوج از جایگاه ویژه‌ای در بین مردم شهر تسوج برخوردار است و بایستی مرمت و مقاوم‌سازی این بنای تاریخی تسریع یابد.

جواد کلاهدوزان، از اهالی تسوج نیز با بیان این‌که این بنا جز شناسنامه‌های آذربایجان و ایران است و آسیب وارد شدن به این بنای عظیم کهن ایران زمین خسارت غیر قابل تحمل را رقم می‌زند، گفت: از اسفند ماه سال گذشته پیگیری‌های لازم انجام گرفته و این جلسه هفتمین جلسه کارشناسی است و از کلیه مقامات کشوری و استانی ذیصلاح می‌خواهیم در مرمت و مقاوم‌سازی و محوطه سازی سرعت بخشیده شود تا شاهد حوادث ناگوار نباشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مرمت و مقاوم سازی آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت:گروه بین المللی مرمت ایسکارسا در بازدید از بنا‌های تاریخی شهرستان بازدید اعلام کرد در مرمت تعدای از این بنا‌ها با اداره میراث فرهنگی شهرستان همکاری کنند.

حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال است و مرمت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کند.

او اظهار کرد:شب گذشته ۲ نفر خانم از کشور ترکیه به عنوان نمایندگان و آقای مهرداد حجازی به عنوان نایب رییس گروه بین المللی ایسکارسا از آتشکده ساسانی، مسجد جامع و بقعه شضیخ عبدالصمد بازدید کردند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز بیان کرد: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.

یزدانمهر گفت:در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قرار است کار پژوهشی از طرف گروه بین المللی ایسکارسا انجام شود و مسجد جامع نطنز دارای کتیبه آجری با خط کوفی است که گروه یادشده باید طرح خود برای حفاظت از آن را ارائه کنند.

شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد