Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون فنی اداره‌کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی با اشاره به اولویت حفظ امنیت و سلامت مردم در مسایل زیست محیطی اعلام کرد: مجوز لازم برای دفع «گرگاس» در استان صادر شد. تاریخ انتشار: 10:59 - 02 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۲۳۶۴

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،اواخر شهریور ماه امسال خبری مبنی بر حمله گرگ به مردم روستا‌های «چشمه کنان» و «غلمانسرای» شهر تسوج، از توابع شهرستان شبستر، و مجروح شدن چند نفر در اثر وقوع این اتفاق، در رسانه‌های آذربایجان شرقی منتشر و بعد مشخص شد که این حیوان نه گرگ، بلکه گرگاس بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرمحسن حسینی قمی با یادآوری حمله گرگاس در شهرستان شبستر، در خصوص حضور گوشتخواران مهاجم به خصوص گرگ در محیط‌های انسانی، اظهار داشت: گرگ بر اساس غریزه به محیط‌های انسانی وارد نمی‌شود.

وی ادامه داد: وقتی گرگ وارد محیط انسانی شود و خسارت بزند، در این صورت این حیوان مشکوک به بیماری هاری می‌باشد که با هماهنگی‌های لازم با اداره کل دامپزشکی، آزمایش هاری و اقدامات پیمایشی و در صورت نیاز واکسیناسیون در منطقه انجام می‌شود.

قمی گفت: با توجه به گزارشات دریافتی مبنی بر حمله گرگ به مردم در شهر تسوج در روز‌های گذشته، بررسی‌های انجام شده نشان داد که رفتار حیوان حمله کننده شبیه گرگ عادی و یا حتی گرگ هار نیست.

وی اظهار داشت: همچنین بررسی فیلم برداشته شده توسط یکی از اهالی از این حیوان، نشان داد که رفتار آن شبیه گرگاس است.

معاون فنی اداره کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی افزود: گرگاس حیوان بسیار خطرناکی است که تهدید بزرگی برای تنوع زیستی محسوب می‌شود و ذخایر ژنتیکی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: این حیوان که از آمیزش سگ و گرگ متولد می‌شود، چون ارزش ژنتیکی ندارد و تهدیدی برای جوامع انسانی است، مجوز دفع آن از سوی سازمان محیط زیست صادر شده است.

قمی ادامه داد: در این راستا اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی ۲ فقره مجوز اتلاف گرگاس صادر کرده که براساس آن ۳ نفر از روستای چشمه کنان و ۲ نفر نیز از روستای غلمانسرای شهر تسوج می‌توانند در هر جا که این حیوان را مشاهده کنند، نسبت به دفع آن اقدام کنند.

وی گفت: سال گذشته نیز در شهرستان‌های تبریز و کلیبر، گرگاس دیده شده بود.

در همین حال بخشدار تسوج نیز در این باره گفت: حدود ۱۰ روز قبل چند قلاده گرگاس در روستا‌های چشمه کنان و غلمانسرای شهرستان تسوج مشاهده شد که با حمله به افراد در دل مردم ایجاد رعب و وحشت کرده و به همین دلیل همه نهاد‌های مسوول برای مقابله با بروز خطرات احتمالی، در حالت آماده باش قرار گرفتند.

ناصر نادری افزود: با پیگیری‌های مکرر، مشخص شد این حیوان گرگاس بوده و احتمالا از مناطق اطراف وارد شده است؛ البته این حویان تاکنون به صورت دسته جمعی دیده نشده است.

وی ادامه داد: چند قلاده از این گرگاس‌ها تاکنون به شکل منفرد، هشت نفر را زخمی کرده اند که زخمی‌ها با اورژانس به بیمارستان شهرستان سلماس اعزام شده اند؛ ۲ دو نفر از مجروحین این حادثه زن و بقیه مرد بوده اند که خوشبختانه معالجه شده و مشکلی خاصی برایشان پیش نیامده است.

گُرگاس ترکیبی از سگ و گرگ است، این حیوان جسارت گرگ و هوش سگ را دارد و از همین رو برای انسان و دیگر جانداران به‌ویژه حیوانات اهلی و گله‌های دام بسیار خطرناک است.

این حیوان از گرگ جسورتر و از سگ باهوش‌تر است و بر خلاف گرگ، از انسان نمی‌هراسد و در شرایط عادی دشمنی در طبیعت ندارد، همچنین سگ‌های گله به علت مشترکات زیادی که با این حیوان دارند نسبت به آن حساسیت چندانی نشان نمی‌دهند از این رو به راحتی به انسان و گله حمله می‌کنند.

به وجود آمدن گرگاس‌ها نتیجه رها کردن توله سگ‌های ماده در طبیعت است؛ در گذشته این توله‌ها را می‌کشتند، اما بعد‌ها با هدف آزار نرساندن به آن‌ها از کشتن این توله‌ها خودداری شد و آن‌ها را در طبیعت رها کردند، این توله‌ها پس از هشت ماهگی به بلوغ می‌رسند و با پیوستن به خانواده گرگ‌ها در هر دوره زادآوری ۱۶ گرگاس یعنی بیش از ۱.۵ برابر زاد و ولد گرگ‌ها توله‌زایی می‌کنند.

به اعتقاد کارشناسان، گرگ‌ها فقط در شرایط فشار بیش از حد گرسنگی آن هم در زمستان به انسان حمله می‌کنند، اما امکان حمله گرگاس‌ها به انسان در هر فصلی وجود دارد، این جسارت گرگاس‌ها موجب کاهش ترس گرگ‌ها از انسان‌ها نیز شده است. گرگاس برخلاف گرگ از بدو تولد دارای حالت درندگی است.

منبع:ایرنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گرگاس میزان گرگ تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۰۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر

به گزارش خبرآنلاین،در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

ایسنا در خبری نوشت: سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آنها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899720

دیگر خبرها

  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • رتبه دهم آذربایجان شرقی در تبدیل مجوز‌های کاغذی
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی
  • مشکل آذربایجان شرقی در تأمین اتوبوس و حمل و نقل عمومی
  • دستورات لازم برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان صادر شده است
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر